Speeltuinturnen

Speeltuinturnen is voor jongens en meisjes uit groep 3 en 4 van de basisschool, die het leuk vinden om op de toestellen te klimmen en de beginselen van het turnen te leren.

Ook bestaat er de mogelijkheid om aan kleine wedstrijden deel te nemen, bijvoorbeeld Turnproeven of echte turnwedstrijden voor jonge kinderen.
Vanuit de lessen Speeltuin Turnen wordt bekeken of kinderen misschien geschikt zijn om bij de selectie van ODIVAL te gaan turnen. Ze kunnen zich dan meer gaan richten op het turnen en wellicht van daaruit bij de turnselectie aan wedstrijden gaan deelnemen. Is dit niet het geval, dan kunnen ze altijd tot de leeftijd van 9 jaar blijven trainen bij het Speeltuin Turnen. Daarna kan het kind vanaf groep 5 doorstromen naar Recreatief Turnen. 

Anders dan de naam doet vermoeden, wordt er bij Speeltuin Turnen gebruik gemaakt van echte gym- en turntoestellen, zoals de balk, brug ongelijk en sprongsituaties voor meisjes en jongens. Er wordt veel gewerkt met zachte materialen en er worden veel uitdagende situaties aangeboden om de kinderen enthousiast te maken voor de turnsport.
Dit natuurlijk wel op een speelse manier, waardoor het voor de jonge kinderen leuk is en blijft.
Ook worden er spelletjes en andere leuke activiteiten gedaan.
In de lessen maken de kinderen kennis met kracht en lenigheid. Elke les wordt begonnen met een warming-up zodat de kans op blessures wordt verkleind. Daarna gaan de kinderen in groepjes naar de toestellen en andere onderdelen zoals ringen, trampoline springen, bokspringen etc. 

Meisjes en jongens die Speeltuin Turnen graag een keer willen proberen, kunnen twee keer gratis mee turnen.
Kijk voor tijd en locatie bij lesrooster vrijdag.

Voor informatie kunt u contact opnemen met:
Monique Kuenen tel. 06 38055485