Selectie Turnen

ODIVAL beschikt over een selectie jongens en meisjes. Zij turnen op wedstrijdniveau NTS (Nationaal Turn Systeem). Aan de selectie van het turnen kun je niet zomaar deelnemen. Hiervoor word je uitgenodigd. Je hoeft nog geen ster te zijn, maar de trainers moeten wel potentie zien in hetgeen je laat zien.
Voor de meisjes en jongens van de selectie gelden aanvullende regels. Deze worden bij de toelating met de turn(st)er en ouder(s)/verzorger(s) doorgenomen.

Er wordt deelgenomen aan wedstrijden in de 2e t/m 6e divisie. Voortdurend wordt tijdens de trainingen gekeken op welk niveau een meisje of jongen het best tot zijn of haar recht komt. Vervolgens wordt in overleg met de turn(st)er het wedstrijdniveau voor het volgende seizoen bepaald, met de richtlijnen van de KNGU als basis. De lesstof is gebaseerd op de eisen, die tijdens de wedstrijden aan de meisjes en jongens worden gesteld. De jongensselectie traint als één groep, bij de meisjes wordt een onderscheid gemaakt in leeftijd.

Wil je meer weten over jongens- en meisjesturnen, klik dan op Turnen Jongens of Turnen Meisjes

Binnen ODIVAL is er voor nieuwe leden uit groep 3 en 4 (basisschool) die meer toestelgericht aan ‘gymnastiek’ willen deelnemen Speeltuin Turnen. Daarnaast is er Recreatief Turnen voor kinderen uit groep 5 en ouder. In tegenstelling tot de reguliere gymlessen duurt dit anderhalf uur en wordt er nog meer toestelgericht gewerkt aan de ontwikkeling van de kinderen. Dit is voor velen, zowel jongens als meisjes, een goede opstart richting de selecties van Odival.

Meer weten? Voor meer informatie kun jij of je ouders/verzorgers contact opnemen met:
Trainer Turnen HerenCharles Wansink wansinkruurlo@kpnmail.nl 
Trainer Turnen Dames; Monique Kuenen monique_kuenen@hotmail.com