Ouder & Kindgym

Een van de vele doelgroepen van ODIVAL is de groep peuters van 1 ½ tot 4 jaar.
Lekker gymmen in een “echte” gymzaal samen met papa, mama, opa of oma.

Leren van elkaar
Uw kind leert tijdens de gymles onder meer hoe kleine opdrachten uitgevoerd moeten worden.
Ze krijgen spelenderwijs wisselende bewegingssituaties aangeboden, waardoor ze geprikkeld worden om te bewegen: klimmen, klauteren, balanceren, hangen, springen en rollen.
In de ontmoeting met andere kinderen, leert de peuter hoe rekening met elkaar te houden en dat je op je beurt moet wachten.
Samen bewegen zal het contact tussen u en uw kind alleen maar verstevigen en uw kind meer zelfvertrouwen geven.

Spelen is leren
Het taalgevoel bij een peuter is nog in ontwikkeling; dus begrippen als: ‘óver de bank en ónder de bank’ zijn op jonge leeftijd nog onbekende begrippen. Door beweging komen de begrippen echter tot leven. Als begeleider kunt u uw kind daarbij helpen, door bijvoorbeeld bepaalde dingen voor te doen. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat u zelf ook moet klimmen en klauteren. Activeren, stimuleren en ondersteunen – daar waar nodig – zal uw kind aanzetten tot bewegen. Overigens zal dit soms ook van uzelf enige inspanning vergen.
Maar wat is er leuker dan samen “paardje rijden”, “kom maar in mijn huisje” te spelen. Sommige kinderen zullen eerst de kat uit de boom kijken, maar na een tijdje vanzelf mee gaan doen. De kinderen zullen elkaar daar ook in stimuleren.

Nijntje Beweegdiploma
In de leeftijd van 2 tot en met 6 jaar vindt bij kinderen de grootste motorische ontwikkeling plaats. In deze periode komen namelijk verbindingen en vertakkingen van de hersencellen tot stand. Een goed motorisch fundament is van sterke invloed op de fysieke en mentale gesteldheid. Het is dan ook belangrijk hierop in te spelen. Daarnaast is bewegen gezond en helpt het overgewicht tegen te gaan. Zodra uw kind kan lopen zijn speelse manieren van bewegen noodzakelijk. Het Beweegdiploma helpt kinderen bij hun motorische, sociale en cognitieve ontwikkeling.
Nijntje en de KNGU ( Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie) zijn een meerjarig samenwerkingsverband aangegaan met als doel om meer kinderen tussen de 2 en 6 jaar spelenderwijs te leren bewegen. Nijntje is dan ook de ambassadeur van het Beweegdiploma.

Het beweegdiploma bestaat uit twee delen:
Beweegdiploma 1 ( leeftijd 2-4 jaar)
Beweegdiploma 2 ( leeftijd 4-6 jaar)

Hoe haalt uw kind zijn of haar Nijntje Beweegdiploma?
Wilt u dat uw kind zich motorisch goed ontwikkelt?
In de lessen ouder en kind gym en de kleutergym binnen ODIVAL gaan we bezig voor het Nijntje Beweegdiploma.

Meld uw peuter aan voor het Beweegdiploma bij ODIVAL en kom naar de les in de Pickerhal op woensdagmorgen van 09.00 – 09.45 uur. (Tijdens de schoolvakanties is er geen les).

Voor informatie kunt u contact opnemen met Ivonne Rooks, tel: 0545-474494.