Jazz Dance

Jazz Dance -ook wel jazzballet genoemd-  is een energieke dansvorm die zich mengt met verschillende dansstijlen en technieken. Bij jazz kun je veel kanten op, waardoor de lessen  interessant en verrassend zijn.
In een les wordt er met name gewerkt aan evenwicht, spierkracht, lenigheid, coördinatie, houding en expressie.

Het is bij ODIVAL al mogelijk voor kinderen vanaf 4 jaar om te beginnen met kleuterdans. Met plezier bewegen op muziek in een groep is het belangrijkste doel. Daarbij wordt gebruik gemaakt van allerlei muzieksoorten speciaal gemaakt voor kinderen, maar ook klassieke en populaire muziek. Met spelletjes en dansjes wordt er een beroep gedaan op de fantasie en het samenwerken in een groep. De favoriete onderdelen worden regelmatig herhaald.

Bij de groep van 7-9 jaar wordt er al begonnen met Jazz Dance, waarbij in een opbouwend tempo wordt gewerkt aan alle basistechnieken, die spelenderwijs worden aangeleerd. In de leeftijdsgroepen die hierop volgen worden er steeds meer technieken aangeleerd en verdwijnt het spelenderwijs aanleren steeds verder naar de achtergrond. Voor de dansers die 15 jaar of ouder zijn is er een 15+ Intermediate Jazz. Hier wordt specifiek verder gewerkt aan de technische kant van Jazz Dance.

Kom rustig kijken en doe twee keer mee zonder verplichting.
Voor informatie en aanmelden, neem contact op met Charlaine Dollekamp.
Kijk voor tijd en locatie op Lesrooster dinsdag en donderdag.