Zilveren medaille voor Finn te Morsche

Eibergen 14 december 2019

Afgelopen zaterdag hebben vijf turners van Odival Eibergen hun eerste turnwedstrijd van seizoen 2019/2020 in de regio Gelderland geturnd. Sjoerd de Groot, Finn te Morsche, Ties Iliohan, Niek Weerkamp en Mart de Groot turnen in een grote wedstrijd in Gelderland met vele turners die prima kunnen turnen. De turners van Odival Eibergen turnen NTS niveau 19 tot 17 regio Gelderland en Landelijke wedstrijden. De wedstrijd werd georganiseerd door de KNGU OOST en gastgever was de gymnastiekvereniging Ypsilon uit Doetinchem.

Er waren drie wedstrijden met turners vanaf benjamin t/m jeugd. De turners van Odival kwamen uit in de eerste en tweede wedstrijd. Het traject welke deze jongens moeten volgen is eerst de kwart en halve finale, waarna zij zich kunnen plaatsen voor de Duo Districtsfinale en een eventuele Landelijke Finale wedstrijd.

Voor Odival turnden Finn te Morsche en Sjoerd de Groot in de eerste wedstrijd en Ties Iliohan, Niek Weerkamp en Mart de Groot in de tweede wedstrijd.

In de eerste wedstrijd kwam Sjoerd uit op het niveau 17 Instap 3e divisie Landelijk en Finn op niveau Benjamin 19 vierde divisie Landelijk. Finn is dit seizoen voor de eerste keer bezig met wedstrijdturnen. Hij heeft hard getraind om een goede indruk te maken op de wedstrijden van de KNGU. Op alle toestellen heeft Finn goed geturnd en in deze wedstrijd behaalde hij op 2 van de 6 toestellen een eerste plaats. Finn behaalde met een eindscore van 103.650 een zilveren medaille. Sjoerd kwam uit op niveau Instap 17 in de derde divisie. Deze groep was groot met 34 deelnemers. Sjoerd turnt al wat langer op wedstrijdniveau. Hij behaalde een 18eplaats met 102.500 punten. Op ringen behaalde hij een 2e plaats met 18.600 punten.

In de tweede wedstrijd waren Ties Iliohan, Niek Weerkamp en Mart de Groot aan de beurt om voor Odival te turnen. Deze drie jongens komen uit op niveau Pupil 17 en 18. Ties en Mart deden voor het eerst mee aan wedstrijden dit seizoen. De jongens waren wel zenuwachtig voor hun eerste optreden in de turnsport. Ze hebben echter geweldig gepresteerd in een groot deelnemersveld.

Mart de Groot turnde op niveau Pupil 18 in zijn eerste wedstrijdseizoen. Mart behaalde een 7e plaats met een totaalscore van 101.500 punten. Hij behaalde een eerste plaats op voltige.

In de categorie Pupil 17 turnden Ties iliohan en Niek Weerkamp samen met 27 turners. Ties Iliohan behaalde een 21e plaats met 95.650 punten. Hij behaalde een 9e plaats op ringen. Een prima resultaat voor deze turner die op dit moment maar 4 uur per week traint. Voor Ties is het ook het eerste wedstrijdseizoen.

Niek Weerkamp behaalde een 25e plaats met 89.950 punten. Niek kampte met een blessure aan de rug , maar turnde toch de wedstrijd in Doetinchem. De jongens gaan hard trainen om zich te verbeteren. De tweede wedstrijd is in Twello op 8 februari 2020.