Succes voor onze turners bij toestelkampioenschappen

Jelle Masselink behaalde twee maal GOUD en is daarmee op 1 april (echt waar!) toestelkampioen district Oost geworden op zowel brug als voltige.

Liefst vijf turners van ODIVAL (Twan, Rowen, Jelle, Niek en Floris) namen deel aan deze toestelkampioenschappen herenturnen van District Oost op 1 april in Harderwijk.
Ze turnden vijf medailles bij elkaar, een prachtig resultaat.

Er kunnen zich maar 6 turners plaatsen op hun niveau voor de toestelkampioenschappen en die turners komen uit geheel Gelderland en Overijssel. Er is een grote deelname in de plaatsingswedstrijd waardoor het heel erg moeilijk is om je te plaatsen. Als je een gouden medaille behaalt op een toestel ben je daardoor op dat toestel kampioen van district Oost. De turners van ODIVAL hadden zich in totaal geplaatst op 11 toestellen met als resultaat vijf medailles: twee gouden, een zilveren en twee bronzen medailles….
Verder waren er drie 4e plaatsen en drie 5e plaatsen. Een daverend succes voor de jongens. 

Jelle Masselink behaalde de meeste medailles: twee gouden, een zilveren en een bronzen medaille. Jelle behaalde op brug en voltige goud, op rekstok zilver en op sprong brons.
Op ringen en vloer behaalde Jelle een 4e en een 5e plaats.
Twan Scholte van Mast behaalde een bronzen medaille op brug.
Niek Weerkamp werd 4e op brug, wat een prima prestatie is. Niek turnt in de categorie instap niveau 14.
Rowen Pieper had zich geplaatst voor voltige en sprong. Rowen turnt een hoog niveau in de keuze oefenstof niveau 8. Op 0.15 punt na behaalde Rowen net geen bronzen medaille op sprong. Een 4e plaats is echter goed gedaan door Rowen op sprong.
Floris Roos turnt dit seizoen op landelijk niveau Pupil 10. Floris plaatste zich voor ringen en behaalde een 5e plaats.
Heel erg mooie resultaten voor turners die in principe erg weinig uren trainen en toch deze prima resultaten behalen. Goed gedaan, heren.