Zilver voor Eva Ormel

Fenne Pit, Liz Saaltink, Dewi Ouwendijk, Eva Ormel en Merle Eekelder turnden zaterdag 17 maart in Doetinchem. Het ging om de derde en laatste plaatsingswedstrijd vierde divisie en Junioren vijfde divisie.  Er kon er een plek worden behaald voor de regiofinale op basis van de beste twee plaatsingswedstijden.
In ronde 1 was het de beurt aan onze jongste turnsters van de dag Fenne en Liz (instap D1).

Fenne turnde een zeer stabiele wedstrijd; ze viel een keer van balk, waardoor ze net naast de medaille greep. De vorige wedstrijd werd Fenne derde en nu dus vierde. Daardoor heeft ze zich geplaatst voor de finale.


Liz werd na drie plaatsingswedstrijden net eerste onder de streep voor de doorstroming naar de finale.

Eva Ormel ( jeugd 2 supplement F)  liet – net als afgelopen twee wedstrijden – zien wat ze kon. Na alle vier de toestellen te hebben geturnd eindigde ze op een prachtige tweede plaats: zilver. Ook Eva heeft zich nu als derde geplaatst voor de finale.

Voor Dewi Ouwendijk ( pupil 2 D1) was het nog spannend of doorstroming voor haar mogelijk was. Ze begon op de balk waar ze jammergenoeg twee keer af viel. Hierdoor kreeg ze niet genoeg punten om door te stromen naar de finale.

Merle Eekelder (junior supplement F) was als laatste aan de beurt. Merle debuteert dit jaar in de 5e divisie: wat een prestatie dat ze al zo goed mee kan komen op dit niveau. Ook Merle heeft zich geplaatst voor de finale (13e plaats).

Goed gedaan, dames.