Tren plaatst zich voor DUO Districtsfinale

Tren Meuleman, Niek Weerkamp, Daan Klein Nijenhuis, Germen Kruisselbrink en Twan Scholte van Mast turnden zaterdag 3 februari jl. hun tweede plaatsingswedstrijd NTS 17 – 21 turnen heren regio Gelderland, georganiseerd door de KNGU OOST. Gastgever was de gymnastiekvereniging Spirit 90 uit Lichtenvoorde.
Het traject dat deze jongens volgen is eerst de kwart en halve finale, waarna zij zich kunnen plaatsen voor de Duo Districtsfinale. Het NTS ( Nationaal Turn Systeem ) is aangepast naar een nieuwe opzet. Er zijn in de voorgeschreven en keuze-oefenstof nu 21 niveaus in plaats van 15 niveaus. Er waren drie wedstrijden met turners vanaf Benjamin t/m Jeugd. 

Tren

Tren turnde op het niveau 20 Benjamin.
Tren is dit seizoen voor de eerste keer bezig met wedstrijdturnen. Hij heeft hard getraind om een goede indruk te maken op de wedstrijden van de KNGU. Tren werd in twee wedstrijden 1e met een puntentotaal van 100.100 punten. Op alle toestellen kan Tren goed turnen en in deze wedstrijd behaalde hij op 5 van de 6 toestellen een eerste plaats. Heel goed verbeterd heeft Tren zich op vloer. Met twee eerste plaatsen in de beide wedstrijden heeft Tren zich zeker geplaatst voor de DUO finale in Putten.
Niek kwam uit op niveau Instap 19. Deze groep was groot met 27 deelnemers. Niek turnt dit jaar voor de tweede keer op wedstrijdniveau. HIj behaalde een 9e plaats met 103.100 punten. Ten opzichte van de vorige wedstrijd is dat een prima verbetering. Op vloer, voltige, ringen en sprong werd Niek resp. 9e, 4e, 8e en 6e met 17.400, 16.250, 18.150 en 18.050 punten.
In de derde wedstrijd waren Daan Klein Nijenhuis, Germen Kruisselbrink en Twan Scholte van Mast aan de beurt om voor ODIVAL te turnen. De eerste twee jongens kwamen uit op niveau Pupil 18 en Twan op Pupil 17. Dat is twee niveaus hoger dan het afgelopen jaar. Daar moest dus hard voor worden getraind. Ook hier waren er veel turners die in deze categorie meededen, namelijk 23 turners.
Daan werd 11e met een punten totaal van 99.300 punten. Hij deed het goed op ringen waar hij een 1e plaats behaalde met 18.350 punten.
Germen startte dit seizoen weer met turnen op wedstrijdniveau. Vorig seizoen lukte dit door omstandigheden niet het gehele seizoen. Hij heeft een goede comeback gemaakt. Germen blesseerde zich op het derde toestel, ringen, en kon daarna niet doorgaan met de wedstrijd. Op de drie toestellen waar Germen heeft geturnd, behaalde hij prima resultaten. Op vloer werd hij 12e en op voltige 9e met 16.100 en 15.800 punten.
Twan deed deze wedstrijd voor het eerst mee dit seizoen. In de eerste wedstrijd kon hij door ziekte niet meedoen. Twan turnt Pupil niveau 17, wat een hoog niveau is voor deze leeftijd. Hij had zijn dag niet en haalde zijn niveau niet. Hij werd toch nog 18e van de 24 deelnemers met 92.100 punten. Zijn niveau behaalde hij wel op sprong waar hij een 7e plaats met 18.450 punten behaalde.

De doorstroming naar de DUO Districtsfinale op 14 april 2018, in Putten, van de andere turners, wordt later bekend gemaakt.