Brons voor Britt

Britt

Zaterdag 13 januari 2018 werd de eerste plaatsingswedstrijd voor de 5e divisie geturnd. Twaalf turnsters van Odival reisden naar Doetinchem en voor veel turnsters was het zelfs hun allereerste wedstrijd. Erg spannend dus.
Als eerste was het de beurt aan de jongste turnsters. Britt Krabben (3e), Floor Temmink (11e), Indy van der Spoel(20e), Cleo ten Bruin(23e) en Suze Baak(27e). Zij kwamen uit in de categorie instap D2.
De turnsters begonnen hun wedstrijd bij de sprong, daarna kwam de brug. Dit bleek een sterk onderdeel voor de groep: Indy werd 10e en Floor 8e. Britt wist hier de hoogste score te halen.
Ook op het onderdeel balk werden mooie oefeningen geturnd. Suze werd 8e en Britt wist weer iedereen achter zich te laten: zij mocht na alle vier de onderdelen de bronzen medaille ophalen.

Ook Jeugd 1 deed mee aan deze wedstrijd: Lian Schepers turnde een mooie vloer oefening wat beloond werd met een 8e plaats.

In de tweede wedstrijd was het de beurt aan de pupillen 2 Ires Navis (10e), Mara Ikink (14e) Plien Penterman(16e), Roxy ten Bruin(20e) en Noa Jansen(23e). Zij begonnen met de balk gevolgd door vloer. Mara turnde een hele nette vloeroefening en werd beloond met een 3e plaats. Ires wist op sprong 5e te worden en op brug zelfs 2e. 

In de derde wedstrijd was het de beurt aan Kyra Bult (14e) Pupil 1. Haar beste onderdeel voor deze wedstrijd was de balk en ze eindigde daar als 9e.

Goed gedaan allemaal, ladies.